Hem Ljudakupunktur
Behandling
Företaget KontaktVad är ljudakupunktur?
Mer om ljudakupunktur
Varför behövs ljudakupunktur?
Historik
Läs mer 1 2 3 4

Mer om ljudakupunkturAll materia (levande och icke levande) över absoluta nollpunkten (-273 °C) svänger med en viss frekvens. Varje partikel eller objekt svänger med sin egen frekvens.
Ljud uppkommer då materia vibrerar med frekvenser som det mänskliga örat kan uppfatta ( 20-20 000 Hz). Det är endast en liten del av alla frekvenser som vi kallar ljud.
Människan är ett dynamiskt system av enegi med olika frekvenser. Alla organ, vävnader, meridianer, chakran och celler har sin egen vibrationsfrekvens. När ett organ utsätts för långvarig stress kan det komma ur sin normala frekvens. Organ som inte fungerar som de ska svänger alltså med fel frekvens. När man tillför organet sin rätta frekvens igen återställs balansen. Flödet av livsenergi (qi) ökar och självläkningen kan börja.
Ljud kan få oss att bli illa till mods och göra oss sjuka men ljud kan också användas i läkande syfte. Många människor upplever t ex buller och ljud från ventilationssystem som stressande och känner lättnad när ventilationen stängs av. Man hör plötsligt hur tyst det blev. Vårt emotionella tillstånd kan påverka vilken slags musik vi vill lyssna till olika dagar. Ibland gillar vi rockmusik. Andra dagar lyssnar vi helst till klassisk musik.
Som bekant kan man få ett kristallglas att spricka genom att utsätta det för fel frekvens. Om man istället knackar lätt med nageln på glaset avger det en vacker ton i sin naturliga frekvens.
Det går att ta reda på och noggrant mäta upp vilka vibrationsfrekvenser kroppens olika organ, energibanor, chakran o.s.v. har. Genom att lyssna på det sjuka organets egen naturliga frekvens kan vi få det i balans igen. När ljudvågorna man lyssnar på når sitt målorgan kommer organet att återgå till att svänga med samma frekvens som ljudet - så kallad resonans har uppkommit.
Metoden är mycket effektiv bl.a på grund av att ljud fortplantar sig ungefär 5 gånger så fort i vatten som i luft (människan består ju till 70% av vatten). Ljuden överförs lätt direkt från hörlurarna till vattnet i innerörat och sprids vidare ut i kroppen. Därför är det effektivast att lyssna genom hörlurar. Ljud fortplantar sig även i våra andra kroppar, energikropparna.
Även icke hörbara ljud kan uppfattas och tas upp. Behandlingen är alltså lika effektiv även om man har en hörselnedsättning.
Ljudakupunktur är en syntes av kunskap och erfarenheter under tusentals år från många olika kulturer. Detta i kombination med moderna tekniska metoder har resulterat i en enastående terapiform.