Hem Ljudakupunktur
Behandling
Företaget Kontakt

Om företaget

Företaget startades 2012 av Lena Wallenius.
Målsättningen är att hjälpa människor att komma i balans, må bättre och öka sin livskvalitet med hjälp av ljudterapi.

Kompetens

Diplomerad ljudterapeut i MusicAcupuncture®
Diplomerad i Reikihealing grad 1
Utbildad i zonterapi (Majlis Hagenmalm)
Utbildad i qigong (Biyun och Enlightenment)


Högskoleutbildning:
Filosofie Licentiatexamen (forskarutbildning)
Lärarexamen

Jag arbetar deltid som lektor på gymnasieskolans naturvetenskapliga program.
Där undervisar jag i biologi, kemi, naturkunskap ,medicinsk grundkurs och alternativmedicin.

Bakgrund

För ca tio år sedan kom jag i kontakt med Musicacupuncture® genom en annons i tidskriften Energivågen. Mitt intresse väcktes då metoden byggde på ett lättförklarligt och begripligt fenomen inom fysiken - nämligen resonans.
Kort därefter drabbades jag av utmattningsdepression (utbrändhet). Jag sökte mig då till denna terapiform och märkte snabbt en kraftig förbättring av behandlingen. Efter en tid var jag tillbaka till mitt arbete.
Sedan dess har jag bränt ut mig igen bl a därför att jag haft svårt att ändra mina gamla beteendemönster. Jag försummade också att fortsätta lyssna på ljud hemma som egenvård.
Med regelbunden behandling kunde jag till slut ta mig ur detta för gott (läs mer om mig i "Året Runt"). Efter det beslutade jag mig för att arbeta professionellt med denna metod.
I augusti 2010 gick jag utbildningen till diplomerad ljudterapeut i MusicAcupuncture®.

Namn

Jag har valt namnet Sound Ljudakupunktur därför att jag tycker att ljuden låter mer som just ljud och inte musik. Det är alltså inte någon skillnad på de ljud jag använder och MusicAcupuncture®. Ordet sound (ljud) betyder även sund på svenska.

Logotyp/symbol

Livets blomma (Flower of Life) är ett urgammalt heligt geometriskt mönster. Jag läste första gången om det i boken " Feng shui för moder jord" skriven av Agneta Nyholm Winkvist.
Det skulle kunna vara ljudvågor som har bildat mönstret och därför tyckte jag att det passade extra bra som symbol för min verksamhet. Så här skriver Agneta:

Den viktigaste av alla heliga geometriska mönster som används i jordläkningssammanhang är Livets blomma. Ingen vet hur gammalt det mönstret är och var det kommer ifrån men det är i alla fall en av de allra äldsta symboler och geometriska figurer som finns. Det man vet är att den finns i olika versioner inom de flesta religioner och långt innan dessa uppstod. Den har återfunnits i tempel, konst och manuskript på vitt skilda håll världen över. Den äldst kända avbilden av mönstret finns i Abydos i Egypten på ett granitblock i ett tempel som heter Osiris.
Man vet att den är minst 6 000 år gammal, men den kan vara så gammal som 12 000 år eller äldre. Om man ser precisionen på livets blomma från Osiristemplet så kan man inte låta bli att fundera över hur detta har uppstått. Arkeologerna säger att den inte är inristad utan verkar ha blivit inbränd i stenen, och frågan är hur, vem och vad som gjort det? Själv är jag övertygad om att det är ett ljud som har skapat mönstret.

Livets blomma har varit upphovet till flera andra viktiga mönster som är återkommande i olika kulturer och religioner som till exempel livets säd, livets frö, livets träd, livets frukt och livets treenighet. Alla dessa mönster går att ta fram ur livets blomma. Mönstret är med största sannolikhet skapelsens urmönster som innehåller allt vi behöver veta för att förstå universum och vår existens.